top of page

8 MAART 2024:

EEN TOPAVOND MET RIK TORFS IN DE ANTWERPSE GROENE RAND

VRIJDAG 8 MAART 19u45 - ANNA3 ANTWERPEN - LINKEROEVER

Na het succes van 'Een avond met Rik Torfs' in het najaar '23 in De Pinte herhalen we deze inspirerende avond in Antwerpen.

De Prijs voor de Vrijheid 2023? Rik Torfs. 180.000 volgers op Twitter? Rik Torfs. Een belangrijke stem in het opinielandschap sinds mensenheugenis? Rik Torfs. Dus vond Great Minds, platform voor verdieping & vooruitgang, het hoog tijd om hem live bij u te brengen. En vice versa. Rik is niet alleen hoogleraar kerkelijk recht, hij schreef een twintigtal boeken en hield lezingen in ruim 40 landen op 5 continenten. Andere levens leidde hij als KU Leuven-opperhoofd, senator, columnist en -uiteraard- academicus. 67 intussen, maar nog lang geen goesting in ‘welverdiende rust’. Gelukkig maar: Rik is een zeldzaam licht in Vlaanderen en ver daarbuiten. En wat nog zeldzamer is: hij hanteert de kunst van het spreken én van de humor. Zoals lachen met zichzelf. Toch verdenken we hem van een directe lijn met God of een andere vorm van hoger bewustzijn.

SOCIETY 4.0.

ZATERDAG 25 MAART 2023 | GENT

Society 4.0: een 'glokale' burgersamenleving van onderuit in plaats van elitaire nachtmerries als The Great Reset. Society 4.0: een inspirerende beweging, een internationale coöperatie. Met ruim 60 Nederlandse regio's die de grote uitdagingen zelf in handen nemen. En België volgt, want Gent wordt de 4e regio! Society 4.0 Gent omspant een dichtbevolkte stadsregio met enorme kansen. En tienduizenden bouwers van een nieuwe samenleving. 

  • Strategisch denker Bob de Wit bereidt private & publieke trekkers voor op de maatschappelijke revolutie. Kompaan Roel Wolfert, praktisch doener, helpt organisaties en leiders om die shift succesvol te maken. Waar Bob verrassende toekomstige ideeën schetst, vertelt Roel hoe we onze autonome regio opstarten. Vandaag. 

EEN AVOND MET RIK TORFS

VRIJDAG 8 SEPTEMBER 2023 | DE PINTE

  • De Prijs voor de Vrijheid 2023? Rik Torfs. 180.000 volgers op Twitter? Rik Torfs. Een belangrijke stem in het opinielandschap sinds mensenheugenis? Rik Torfs. Dus vond Great Minds, platform voor verdieping & vooruitgang, het hoog tijd om hem live bij u te brengen.

  • Rik Torfs bezorgde ons een heerlijke avond met boeiende thema's. De vrije meningsuiting en het onderwijs, religie en spiritualiteit, maar ook de absurde grillen van de Tijdgeest. Zo heet ook zijn nieuwe boek rond thema’s als angstaanjagerij, slachtofferschap, wetenschap als geloof... Toch blijft het glas halfvol met mogelijke wegen naar een mooiere tijd. Nu, niet morgen. Immers: veerkracht, geluk, creativiteit, zingeving en leiderschap liggen hem nauw aan het hart.

STOKPAARDJES & HEILIGE HUISJES, MONOLOOG & DIALOOG

Verwacht een heerlijke avond waar eigen stokpaardjes en andere heilige huisjes opduiken. De vrije meningsuiting en het onderwijs, religie en spiritualiteit, maar ook de absurde grillen van de Tijdgeest. Zo heet ook zijn nieuwe boek rond thema’s als angstaanjagerij, slachtofferschap, wetenschap als geloof... Toch blijft het glas halfvol met mogelijke wegen naar een mooiere tijd. Nu, niet morgen. Immers: veerkracht, geluk, creativiteit, zingeving en leiderschap liggen hem nauw aan het hart. Vrijdagavond 8 maart ‘24 wordt sowieso uniek: Rik spreekt meestal voor kleine gezelschappen, laat staan met zo’n scala aan topics. Bovendien wordt dit geen klassieke lezing: het 1e deel gaat Rik solo, het 2e deel is het aan u. Geen vragenkwartiertje, maar een dik uur dialoog. Lachen is meer dan toegestaan...

LOCATIE?

De monumentale Fietskerk Sint-Anna-ten-Drieën op Antwerpen Linkeroever [adres: Hanegraefstraat 1, 2050 Antwerpen], waar ANNA3 straffe cultuurevents faciliteert.

Vlakbij alle invalswegen met veel nabije/goedkope parking, ook perfect te voet en per fiets/tram bereikbaar.

Grote dorst of kleine honger? En tussendoor heerlijk verbroederen? Onze bar bij de naaste buren van het SAC (Sint-Anneke centrum), opent - net als wij- om 18u30.

DIT IS HET PROGRAMMA. MIS HET NIET.

18u30: opening deuren (bar & boekenstand open)

19u45: introductie avond

20u: lezing Rik

21u15: pauze, bar open (bar in kerk zelf)

21u45: vragenronde met Rik

23u: einde, bar open

SCHRIJF JE NU IN.

Reserveer snel per mail naar GrtMinds@proton.me en betaal na bevestiging voordelig online: €20 voor de hele avond.

Vermeld 'Een avond met Rik Torfs', jouw volledige naam, het aantal personen en -voor de zekerheid- jouw telefoonnummer.

Jouw gegevens blijven vertrouwelijk.

Liever de avond zelf in cash? We houden een beperkt aantal tickets vrij aan €22.

bottom of page