top of page

Hoogst inspirerende & connecterende momenten? Die beleef je op onze events, tiens. Maar internet doet niet onder, omdat je er altijd en overal ‘bij’ bent. Dus lanceert Great Minds een klinkend kerstcadeau: een unieke podcast, verdiepend naar vooruitgang. Ergens onderweg of in de studio. Zoekend naar wat ons verbindt, niet verdeelt. Met uiteenlopende gasten, hoewel ze 1 ding delen: het zijn absolute speciallekes. Want allen bieden ze verrassende antwoorden op de vele uitdagingen vandaag en morgen. Visionaire architecten, natuurlijke landbouwers, spirituele coaches, fiscale juristen, ethische techondernemers… Podcasthost Denny Coussement interviewt ze. Hij verdiende zijn strepen als radiobeest, communicatieman en sociaal ondernemer.

DE GREAT MINDS PODCAST: ONWAARSCHIJNLIJK INSPIRERENDE MENSEN.

AFLEVERING 1: EVI & MATTHIAS, SOCIALE ONDERNEMERS.

De lokale gemeenschap versterken, samen met andere sociale ondernemers? Systemen herstellen zoals de natural farming-methode die woestijnvorming voorkomt? ​Mensen helpen tot meer autonomie en ondernemingszin, van voeding tot economie? Én de (bruggen)bouwers van morgen emanciperen in hun talenten & ambities? De Great Minds Podcast opent superstraf: Evi Maes en Matthias Arentsen van ‘In Line With Nature’. 100% met de voeten op de grond, maar met blik naar boven. Een project uit liefde voor elkaar, de natuur en de mens. We stranden in de Spaanse bergen waar alles uitgestorven lijkt, maar dat is schijn. Want In Line With Nature belichaamt een levenskunst die teruggaat naar de essentie: act local, think global. Hun podcast bewijst dat niks onmogelijk is. Ze lieten de Lage Landen achter zich en waagden de sprong in het diepe.

Geen vooruitblik op aflevering 3 nu? Wees gerust: er zit veel meer in het vat, want we gaan voor de lange termijn. De Great Minds Podcast vanaf de lancering beluisteren? Onderweg, tijdens het huishouden, een lekker bad, de sport, een reisje…? Ontvang hem gratis en abonneer je op onze nieuwsbrief. Die sturen we alleen wanneer jij er iets aan hebt, geen spamming of stalking. Een bijzonder event, een verse podcast, een straf artikel… Een beetje zoals een aantal media doen, maar met een veel bredere blik, want wars van commercie of ideologie. En van de waan van de dag, een ziekte waar te veel media mee kampen. Vaak negatief nieuws brengend, zonder veel context of nuance, nieuws dat mensen moede- en machteloos maakt, nieuws dat vooral polariseert zonder perspectief op alternatieven en oplossingen. Great Minds gelooft dat het anders kan, net als jij.

PODCASTING IS HOT & GROWING. OOK IN VLAANDEREN.

Je hoeft je ogen niet te gebruiken. Je luistert wanneer, waar en zolang je wil. En je deelt ze makkelijk met vrienden, collega’s of familie. Zodat ook zij voelen wat er (bij jou) leeft. Heb je een smartphone, tablet of computer? Of een (auto)radio met bluetooth, een MP3-speler of slimme speaker? Top. Ben je niet zo handig? Vind hier snel je weg. En troost je met het feit dat steeds meer medioren & senioren, niet opgegroeid met internet, hetzelfde doen. Logisch: zowat alle Vlaamse mediaspelers maar ook bedrijven, organisaties en overheden omarmen podcasting als persoonlijk massamedium. Dat past in een globale revolutie (Nederland, Spanje, VS…). Zelfs met radiostations: podcasting ís het nieuwe radio. Met nog ruimte voor een authentiek, openhartig, inhoudelijk verhaal. Zonder reclame, zever of moeite. Toch zit je mee aan tafel, intiem en betrokken. Podcasting doet denken en voelen, prikkelt verbeelding en daadkracht, biedt hoop en perspectief, maar ook informatie en ontspanning. Maar vooral: je haalt er altijd uit wat echt interessant is…

De Great Minds Podcast: een persoonlijke, makkelijke, gratis inspiratiebron. Vol originele denkers en doeners. Maar ook een prachtig instrument dat iedereen die vooruit wil, samenbrengt. Want in essentie zijn we allemaal Great Minds. Abonneer je op de nieuwsbrief en krijg regelmatig een hartverwarmend, hoogst inspirerend audiocadeau. Oprecht welkom.

NOG VOORDELEN?

AFLEVERING 2: PETER BLOK, BOUWEND ARCHITECT.

Aflevering 2 brengt ons naar de Franse bergen, uitgenodigd op Annemaries prachtige hoeve. Vlakbij het atelier van de flamboyante Peter Blok: organisch architect, ingenieur maar vooral bouwer. Ook Peter verliet zijn geboorteland, al in '05. Want in Nederland was er toen zeker geen sprake van innovatieve architectuur als alternatief voor het mainstream modernisme. Peter is een oude ziel én energieke jongeling in 1. Zijn fonkelende ogen verraden een enorme passie voor betaalbare maar originele ecobouw, waaronder de hyperactuele tiny houses. Tegelijk blijft hij vrijdenkend vooruitkijken, zonder taboes en met de meest opvallende associaties. Kortom: een echte visionair met wie je het zeker niet eens hoeft te zijn, maar die tenminste vragen durft stellen. En even verrassende antwoorden geeft.  

bottom of page